ÎNVAȚĂ ACTORIA DE FILM!

După succesul cu Ilegitim de la Berlinale 2016 și experiența a 2 filme de scurtmetraj și a peste 40 de grupe în care au jucat elevii noștri, scoatem cu tine la lumina zilei un actor complex pregătit să participe în proiecte ample de actorie film!

Te învățăm să înțelegi actoria la un alt nivel!

Pe baza îndrumării profesorilor de actorie de la InLight, a libertății improvizației și a studierii mecanismelor filmului, paleta de personaje pe care le vei juca va fi una plurivalentă. Fie că îți dorești să creezi, să mărturisești sau să emoționezi, să lași o amprentă diferită sau să experimentezi, la acest curs vei demonstra că ești ceea ce gândești!


CE PRIMEȘTI DE LA ACEST CURS

24949
cunoștințe de bază pentru participarea ta la casting-uri naționale și internaționale
images
intri în baza de date InLight care are parteneriate cu agențiile de casting din Europa și S.U.A
download
înveți ce să faci pentru a participa la casting-urile de peste hotare
images (3)
posibilitatea de a fi redistribuit în proiecte de anvergură
download (2)
dobândești mecanismele procesului scenic sub îndrumare profesională recunoscută
cinema
practici scenaristica prin construirea liberă a secvențelor de scenariu
images_1
înțelegi și exersezi limbajul cinematografic
download (3)
reproduci secvențe din filme consacrate prin tehnica de actorie InLight
images (4)
îți stimulăm creativitatea și ai ocazia să-ți exprimi personalitatea și să înveți jucându-te
download (1)
te întâlnești profesioniști consacrați din regie, sunet, editare și imagineAGENDA CURSULUI

 • Ziua 1

  Tehnica de documentare în care vom aborda pe rând mai multe particularități pentru a înțelege instrumentele pe care le folosește tehnica de actorie de film InLight, explorarea propriei personalități și a personalității celuilalt - facem exerciții de interacțiune și cunoaștere personală, lucrul în echipă, studiezi limbajul cinematografic și înveți termenii uzuali de pe platoul de filmare, înveți cum să-ți construiești un C.V. și cum să faci un headshot pentru cariera de actor de film. Parcurgem împreună traseul celor două tehnici. Faci cunoștință cu: frații Lumière - pionierii cinematografiei, Stella Adler - baza școlii de film americană, Actors Studio, filmul mut și autorii de gen: Tarkovsky, Hitchcock, Ingrid Bergman. Analizezi și lucrezi secvențe din acești autori, studiezi tehnica de imagine cu invitați din industrie.
 • Ziua 2

  Studiezi și joci secvențe din filmele care abordează realismul psihologic : Frații Cohen, Tony Scott, Lars Von Trier, Adrian Sitaru. Ești fotografiat pentru pachet media. Studiezi tehnică de sunet. Începi să faci construcție de personaj și să scrii secvențe de film, studiezi construcția de personaj a unor actori celebri. Înveți despre tehnica de montaj, și cum să fii pregătit la un casting de actorie. Primești 2 scene de film pe care începem să lucrăm: un autor străin și un autor român. Continuăm construcția de personaj pentru secvența de film - prin tehnica interviu de personaj. Înveți să faci un self tape pentru casting-uri internaționale.
 • Ziua 3

  Lucrăm pe secvențe propuse în zilele anterioare pe secvențe construite de tine și colegii tăi, începem filmarea pentru showreel-ul tău. Vei primi materialele video în maxim 2 luni de la terminarea cursurilor.

TRAINERI


 

Alina Grigore

Actriță


Laura Manea

Actriță


 

REZERVĂ LOC

PREȚ : 1100 lei
(plata se face eșalonat - 300 lei la înscriere, 800 lei in ziua 1 de curs)

Durata cursului este de 3 zile: Vineri - 6 ore. Sâmbătă - 8 ore. Duminică - 8 ore.
Grupele sunt formate din 8 - 10 persoane.
 

  
 

TESTIMONIALE

 • „Cred că cel mai aprig dor e dorul de copilărie când joaca era o treabă serioasă și credeai că poți deveni orice vrei în viață și când aveai cei mai ciudați și nepotriviți prieteni. Pentru mine, InLight e ca o a doua copilărie, o reconectare cu acea parte din mine care e mereu curioasă, care e într-o permanentă căutare și care are curaj să accepte ce găsește. Aici am cunoscut cei mai interesanți oameni și toți sunt diferiți.Interacționând, mi-am descoperit laturi ale personalității mele, am învățat un concept extraordinar despre actorie și adevăr care mi-a crescut apetitul pentru a observa oamenii și reacțiile din jurul meu.” (Adriana Dănăilă)
 • „Pentru mine InLight este un experiment, chiar o viziune a ceea ce ar putea fi societatea în variantă micro. Aici am găsit contextul potrivit în care să mă pot descoperi, în care să pot simți deschiderea firească a inimii. Aici, timid, am început să mă desfășor fără ascunzișuri. Un paradox, de altfel... Actoria îți „smulge”, rând pe rând, toate măștile pe care societatea ți le impune încă din copilărie… și rămâi tu, cel care ești cu adevărat, în toată splendoarea ființei. Și de aici totul este magie!” (Alexandra Cârcu)
 • „M-am apucat serios de actorie acum 3 ani, fără să am prea mare habar în ce mă bag și fără prea multe cunoștinte despre treaba asta, doar dorința de a învăța și multă pasiune. Și cum atunci când gândești și simți că trebuie să faci ceva, universul are grijă să te ducă în locurile potrivite, am ajuns la InLight. Acest loc unde vin oameni speciali, talentați și mega mișto. Și iată că s-au făcut doi ani de când am „aterizat” în școală. În acest timp am acumulat foarte multe informații, am legat prietenii cu oameni extrem de cool și am evoluat enorm în actorie și nu numai. Energia pozitivă - care circulă în InLight e incredibilă - o simți din primul moment când intri acolo și asta datorită profesorilor și oamenilor care se ocupă de școală, se știu ei.” (Tury Akbari)

TRAILER SCURTMETRAJ RIVER BET

De Alina Grigore, împreună cu elevii Școlii de Actorie Inlight