Ce facem la Cursul de Actorie Film Intensiv?

Filmăm un scurtmetraj cu tine în rolul principal

După succesul cu „Ilegitim” de la Berlinale, productia a 4 scurtmetraje și experiența a peste 40 spectacole în care au jucat elevii noștri, vom scoate cu tine la lumina zilei un personaj complex. Ce vom face cu acest personaj la cursul de actorie film? Îi vom filma povestea cu o echipă profesionistă. Rezultatul? Un film de scurtmetraj cu tine în rolul principal. Film pe care îl vom înscrie la festivaluri cunoscute atât din Europa și nu numai.

Pe baza îndrumării profesorilor de actorie de la InLight, a libertății improvizației și a raportării la propria personalitate, personajul pe care îl vei juca va fi unul plurivalent. Fie că îți dorești să creezi, să mărturisești sau să emoționezi, să lași o amprentă diferită sau să experimentezi, în acest scurtmetraj vei demonstra că – Ești ceea ce gândești!

De ce Cursul de Film InLight?

Intri în baza de date InLight care organizează în permanență casting-uri pentru producții de filme românești și internaționale  din Europa și S.U.A

Obții vizibilitate internațională și posibilitatea de a fi redistribuit în proiecte de anvergură

Joci un rol de festival într-un film de scurtmetraj în cadrul căruia ai ocazia să lucrezi cu un regizor și o echipă de producție profesionistă – rampa ta de lansare în lumea filmului!

Dobândești experiență în actorie sub îndrumare profesionistă recunoscută

Practici scenaristica prin construirea liberă a scenariului

Descoperi, așa cum spun cursanții noștri, „o surpriză în rutina zilelor lucrătoare”: îți stimulăm creativitatea și îți exprimi personalitatea

Experimentezi comunicarea directă dintre scenarist, actor și regizor și lucrezi pe secvențe de film cu specialiștii din echipa filmului „Ilegitim”

Joci rolul unui personaj în raport cu sistemul tău de valori

În cadrul cursului te întâlnești cu invitații noștri – profesioniști consacrați – din următoarele domenii: regie, sunet, editare și imagine

Primești un insight în experiența personală a unor actori și/sau regizori renumiți

Înveți procesele de critică și analiză de film

Ți se acordă, bineînțeles, diploma cursului

Trainerii

Alina Grigore

Actriță

Laura Manea

Actriță

Mirona Radu

Producător

Răzvan Jelea

Regizor

Program desfășurare curs: 24 – 30 Iulie (7 zile)

1

24 Iulie 2017

Tehnica de documentare în care vom aborda pe rând mai multe particularități pentru a înțelege instrumentele cu care lucrează metoda de actorie, InLight: explorarea propriei personalități și a personalității celuilalt, lucrul în echipă, lucrul cu spațiul și obiectul, introducere în conceptul de adevăr.
2

25 Iulie 2017

Aprofundarea conceptului de adevăr în procesul scenic, construcția de personaj dramatic, interviu personaj
3

26 Iulie 2017

Construcție scenariul scurmetrajului, creat liber de către cursanți printr-o tehnică specifică școlii de actorie InLight;
4

27 Iulie 2017

Pe baza personajelor create, din punct de vedere biografic cât şi psihologic dar şi în raport cu propria personalitate, actorul va avea libertatea de a improviza în fiecare scenă şi de a acţiona conform personajului construit;
5

28 Iulie 2017

Repetiții filmare: se va merge pe tehnica aplicată în lungmetrajul “Ilegitim”: nu vor exista replici prestabilite, actorul se va raporta la o situaţie dată în funcţie de personajul construit şi “firul roşu” al scenariului;
6

29 iulie - 30 iulie 2017

Ultimele două zile vor fi destinate filmărilor de către o echipă profesionistă și experimentată în domeniul cinematografiei. Programul destinat pentru aceste doua zile de filmare va fi stabilit ulterior in functie de scenariul agreat dar din experienta iti putem spune ca ziua de filmare incepe la prima ora din zi si se termina seara.

REZERVĂ LOC

COST: 1200 Euro

Taxa cursului se achită în 2 rate: 30% din total (reprezentând înscrierea și ocuparea unui loc la curs) se achită până pe 8 Iulie 2017, cea de-a doua tranșă (70%) se achită în prima zi de curs. (Grupa e formată din 8 – 10 persoane)

*Cursul durează 7 zile, primele 5 zile 8 ore/zi, în ultimele două zile vor fi repetiții și apoi filmarea propriu-zisă a scurtmetrajului. Cursul începe zilnic la ora 11:00 și se termină la ora 19:00, cu pauze de 15 minute la fiecare 2 ore de curs, iar la ora 14:00 va exista o pauză de masă de 1 oră.

Câteva lucruri care ne recomandă

40
spectacole de teatru susţinute în premieră la Teatrul Unteatru, Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă şi altele.
2
scurt metraje ca urmare a cursului intensiv de actorie film din vara anului trecut.
1
lungmetraj - filmul 'Ilegitim'.
7
Premii la festivaluri internaționale: CICAE AWARD, L’Europe autor de L’Europe, Festivalul internațional de la Odessa(cel mai bun film), Croația, Philadelphia, Namur, SUBTITLE Kilkenny.

Secvență scurtmetraj River Bet

Imagini de la scurtmetrajul precedent