
Ce se întâmplă în creierele noastre în procesul de creație al unui spectacol sau film?
Când faci ceva din pasiune sau pentru a cerceta, lucrurile se leagă pe toate nivelele: intelectual, creativ, empatic. Și s-au legat: 30 de grupe de elevi, 14 spectacole cu peste 30 de reprezentații la Teatrul Godot sau Teatrul de Artă sau alte locuri culturale, 4 filme dintre care unul filmat în S.U.A iar altul - un proces lung și complex de cercetare alături de regizorul Adrian Sitaru și extrem de multe laboratoare și evenimente culturale.
Toate astea s-au întâmplat natural și simplu pentru că în procesul de cercetare am înțeles un lucru simplu: „Ești ceea ce gândești”. Noi am gândit: curaj pasiune și creativitate = totul e posibil.”

E foarte important să găseşti mult optimism într-un loc, mai ales într-un oraş în care predomină descurajarea şi imboldul prin frică. Dacă eşti ceea ce gândeşti, atunci poti deveni orice îţi trece minte.”

Locul unde poţi cu adevărat să fii ceea ce gândeşti!”

„Pentru mine InLight este un experiment, chiar o viziune a ceea ce ar putea fi societatea în variantă micro. Aici am găsit contextul potrivit în care să mă pot descoperi, în care să pot simți deschiderea firească a inimii. Aici, timid, am început să mă desfășor fără ascunzișuri.
Un paradox, dealtfel… Actoria iți “smulge”, rând pe rând, toate măștile pe care societatea ți le impune încă din copilărie… și rămâi tu, cel care ești cu adevărat, în toată splendoarea ființei. Și de aici totul este magie. InLight – Un fel de oglindă permanent purtată cu dragoste pe brațele mentorilor, în care pot să văd perfecțiunea imperfecțiunilor mele.
Metoda este simplă, iar tocmai prin simplitatea ei poate stârni o frică a egoului doritor de complicat. Sistemul motivațional aplicat duce la înflorirea fiecărui om, înspre cel mai înalt potențial, prin descoperirea unicității. Se investește în om, “ți se ofera undița, nu peștele”.
Este despre Adevăr, Acceptare, Iertare și Încredere. Cum ar fi o societate formată din oameni care au ca fundație aceste valori?”