Skip to main content

Școala de Actorie InLight

Suntem InLight și îți mulțumim că ne-ai dat ocazia să îți arătăm câte ceva despre școala noastră. Ne-am născut pe 11.11.2011 și de atunci peste 50 de grupe sau cca 400 de cursanţi au absolvit cursurile InLight în peste 10 filme și 50 de premiere jucate la teatre precum Godot, UnTeatru, Teatrul de Artă. Distribuim și antrenăm actori în nenumărate proiecte din industria românească de film, televiziune și advertising și suntem în parteneriat cu cele mai serioase agenții de casting din România și din străinătate. Elevii noștri au jucat în peste 300 de proiecte de teatru, film și televiziune. Producem cu ei filme de scurt și lungmetraj. Ne mândrim cu lungmetrajul Illegitim, care a avut premiera la Berlinale Film Festival și a fost premiat în numeroase alte festivaluri din lume.

Suntem susținuți de oameni din industrie care cred în calitate și în evoluția artei ca manifest cultural: Adrian Sitaru, Ioana Flora, Bogdan Dumitrache, Domnica Cârciumaru. Avem o metodă unică și originală, dezvoltată în timp pe baza cercetărilor pe care le-am făcut alături de cursanţi.

Prețurile noastre au fost în permanență mici și raportate la nevoile celor care-și doresc să trăiască experiențe din lumea performing-ului alături de noi. Suntem preocupați de evoluția permanentă a cursurilor și de calitatea lor. Susținem cursuri de: actorie teatru începători, actorie teatru avansați, actorie film basic, actorie film premium, dans și producție.

Ești ceea ce gândești!

Alina Grigore

Fondator și director creativ

Robi Urs

Manager Operațiuni

Liviu Vizitiu

Digital Marketing

Diana Mitrache

Manager Financiar

Alexandra Cârcu

Director strategie și dezvoltare

Mirabela Gradinaru

Mirabela Gradinaru

În actorie nu poţi pretinde că eşti altcineva, eşti tu cel care te descoperi cu ajutorul rolului pe care îl primeşti. Aici am cunoscut oameni minunaţi, dar iubitorii de artă sunt oameni minunaţi în general şi ei se împrietenesc uşor şi te ataşezi de ei atât de tare, încât începi să faci parte din vieţile lor, mergi la nunta lor, pictează pentru tine, te includ în piesa lor de teatru, pentru că aici vin oameni foarte talentaţi şi tu îi vei lăsa să te iubească şi să te descopere pe tine aşa cum eşti tu, un OM frumos şi iubitor de frumos.

Andreea Maioreanu

Andreea Maioreanu

Când spun că am ajuns la InLight, o spun literalmente, chiar am ajuns în lumină. De ce? Aici am cunoscut oameni diferit de minunați, aici am uitat să fiu egoistă, ba dimpotrivă am învățat să împart fiecare gură de cafea, fum de țigară și fiecare sudoare din palme înainte de spectacol. E locul în care îți educi spiritul, în care simți că ți-ai găsit echilibrul și locul în care și dacă ai ști că ai o cameră ascunsă care te filmează non-stop, tot natural te-ai comporta… pentru că ești printre prieteni, printre prietenii de care speri să nu scapi toată viața.

Adrian Sitaru

Întâlnirea cu elevi din poziția de profesor am văzut-o întotdeuna ca pe o întîlnire cu oameni cu care îmî doresc să experimentez profesional lucruri noi, oameni care știu că ar putea învăța ceva de la mine, dar de la care știu că întotdeauna învăț și eu. Deci așa-zisul „curs” este o experința reciprocă, de fiecare dată nouă și provocatoare.

Ioana Flora

Actoria a fost dintotdeauna un vis pentru mine. Chiar de pe vremea când nu conștientizam asta. Țin minte primele specatcole de teatru pe care le vedeam, aveam vreo 5-6 ani, stăteam între ai mei, la teatru, cu două capete mai mică decât restul spectatorilor. Și țin minte că lumea aceea colorată și fascinantă de pe scenă m-a marcat definitiv și irevocabil. E în continuare un vis, chiar dacă a devenit realitate, mă bucură în continuare ca acele lucruri la care aspiri doar.  Acum ceva timp am mai descoperit o bucurie, și anume aceea de a transmite mai departe tot ce am învățat, înțeles, observat, studiat din meseria asta. O fac și promit solemn să o fac mai departe cu respectul pentru talentul, dorința, pasiunea, inteligența și puterea de imaginație a tuturor elevilor InLight.

Proiectul cu Adi Sitaru, un duo creativ, din care sa reiasă două piese cu elevii InLight, a venit ca un cadou neașteptat. Nu m-am gândit că o să lucrez cu Adi, altfel decât sub forma relației regizor- actor. Surpriză, se întâmplă! Mă incântă fiecare oră de curs, descopăr cu imensă plăcere cum multe minți puse la un loc creează, încet, încet, o poveste. E fascinant. Teatrul ca și iluzie. Joc al minții. O joacă permanentă, o provocare. Un fapt real? Toate la un loc.

razvan mihai

Razvan Mihai

După mai bine de șase luni petrecute la InLight mi-am dat seama că eu venisem pentru ceva, dar am primit de un infinit de ori mai mult și spun asta fără să exagerez. Aici am învățat că există lumi paralele, că zâmbetele fac minuni, că râsul vindecă și că joaca e secretul cunoașterii. Am cunoscut oameni care îmi vor rămâne pe viață apropiați. Sunt cei care m-au susținut și au fost alături indiferent că eram obosit, trist, frustrat, rușinat sau bucuros. Sunt cei care m-au învățat că suntem actori ai propriei piese de teatru, iar limitele sunt doar cele puse de noi.

Cristina Oltean
InLight a intrat în viața mea brusc, așa cum apar lucrurile bune în viață, ca de nicăieri și mi-a adus lângă mine oameni minunați alături de care am putut afla lucruri despre mine și despre ceilalți. Pentru mine InLight e despre oameni, despre cum să-i privești cu adevărat și să zărești licărul de lumină și frumusețe din fiecare să-i încurajezi și să privești cu zâmbet cald cum le cresc aripi. InLight m-a încurajat să fiu așa cum sunt, dându-mi încredere că atâta timp cât depun tot efortul și dăruirea în tot ce fac, lucrurile nu-mi pot ieși decât senzațional de bine. InLight e despre încredere și curaj și mai presus de toate despre iubire.  Și am învățat că teatrul include toate aceste lucruri.
Casian

E un privilegiu sa vezi oameni care vor să se redescopere. Primul pas pe care acestia il fac, e curiozitatea si apoi de la sine, toate se adaugă: bucuria, curajul, creativitatea, inspirația. Oameni care vin cu pofta de a fi. Sunt onorată ca ma primesc sa fac parte din traseul lor de redescoperire.

Partenerii Școlii de actorie InLight

care fac lucrurile să se întâmple