Skip to main content

Profesorii cursurilor InLight

Alina Grigore
Actriță

„La 13 ani am avut șansa să intru în trupa de teatru Teen-Act a Colegiului Național Petru Rareș, fondată și condusă de Erwin Shimsensohn.

Am învățat acolo să lucrez cu încredere în tot ceea ce făceam.

Rezultatele mele școlare s-au îmbunătățit considerabil și dintr-un copil introvertit am reușit să mă adaptez unei societăți care, pe atunci, mi se părea haotică. Am ajuns adult și am continuat să practic exercițiile și jocurile de actorie în tot ceea ce făceam, ani la rând.

Pun rezultatele ulterioare pe seama dezvoltării mele în cadrul trupei și a facultății de actorie. Am avut șansa să lucrez în SUA cu specialiști în domeniu și azi înțeleg că: Eşti ceea ce gândești.

Bine ați venit InLight!”

Cristina Casian
Actriță

,,E un privilegiu sa vezi oameni care vor să se redescopere.

Primul pas pe care acestia il fac, e curiozitatea si apoi de la sine, toate se adaugă: bucuria, curajul, creativitatea, inspirația.

Oameni care vin cu pofta de a fi. Sunt onorată ca ma primesc sa fac parte din traseul lor de redescoperire.”

Adrian Sitaru
Regizor

,,Întâlnirea cu elevi din poziția de profesor am văzut-o întotdeuna ca pe o întîlnire cu oameni cu care îmî doresc să experimentez profesional lucruri noi, oameni care știu că ar putea învăța ceva de la mine, dar de la care știu că întotdeauna învăț și eu.

Deci așa-zisul „curs” este o experința reciprocă, de fiecare dată nouă și provocatoare.”

Ioana Flora
Actriță

Actoria a fost dintotdeauna un vis pentru mine. Chiar de pe vremea când nu conștientizam asta. Țin minte primele specatcole de teatru pe care le vedeam, aveam vreo 5-6 ani, stăteam între ai mei, la teatru, cu două capete mai mică decât restul spectatorilor. Și țin minte că lumea aceea colorată și fascinantă de pe scenă m-a marcat definitiv și irevocabil.

E în continuare un vis, chiar dacă a devenit realitate, mă bucură în continuare ca acele lucruri la care aspiri doar.  Acum ceva timp am mai descoperit o bucurie, și anume aceea de a transmite mai departe tot ce am învățat, înțeles, observat, studiat din meseria asta. O fac și promit solemn să o fac mai departe cu respectul pentru talentul, dorința, pasiunea, inteligența și puterea de imaginație a tuturor elevilor InLight.

Proiectul cu Adi Sitaru, un duo creativ, din care sa reiasă două piese cu elevii InLight, a venit ca un cadou neașteptat. Nu m-am gândit că o să lucrez cu Adi, altfel decât sub forma relației regizor- actor. Surpriză, se întâmplă! Mă incântă fiecare oră de curs, descopăr cu imensă plăcere cum multe minți puse la un loc creează, încet, încet, o poveste.

E fascinant. Teatrul ca și iluzie. Joc al minții. O joacă permanentă, o provocare. Un fapt real? Toate la un loc.