Skip to main content

Pe baza experienței în lucrul cu studenții, profii noștri au făcut o mega agendă la Cursul de Actorie Film, care să îndeplinească nevoile cursanților și care să atingă și elemente pe care ei le consideră necesare în munca cu actoria de film. Haideți să vedem, pe scurt, ce cuprinde:

Modulul 1  –  cursurile 1 – 8:

Tehnica de documentare în care vom aborda pe rând mai multe particularități pentru a înțelege instrumentele pe care le folosește tehnica de actorie InLight, explorarea propriei personalități și a personalității celuilalt – facem exerciții de interacțiune și cunoaștere personală, lucrul în echipă, studiezi limbajul cinematografic și înveți termenii uzuali de pe platoul de filmare, înveți cum să-ți construiești un C.V. și cum să faci un headshot pentru cariera de actor de film.

Modulul 2  –  cursurile 9 – 16:

De la actorie de teatru la actorie de film parcurgem împreună traseul celor două tehnici. Faci cunoștință cu: frații Lumière – pionierii cinematografiei, Stella Adler – baza școlii de film americană, Actors Studio, filmul mut și autorii de gen: Tarkovsky, Hitchcock, Ingrid Bergman. Analizezi și lucrezi secvențe din acești autori, studiezi tehnica de imagine cu invitații: Ruxandra Manea și Alexandru Timoșcă.

Modulul 3  –  cursurile 17 – 24:

Studiezi și joci secvențe din filmele care abordează realismul psihologic : Frații Cohen,  Tony Scott, Tarantino, Lars Von Trier, Wes Anderson. Primești un pachet media complet. Studiezi tehnică de sunet.

Modulul 4  –  cursurile 25 – 32:

Studiezi și înțelegi procesele filmului experimental:  Vinterberg, Shymalan, Lanthimos; începi să faci construcție de personaj și să scrii secvențe de film, studiezi construcția de personaj a unor actori celebri. Înveți despre tehnica de montaj, înveți cum să fii pregătit la un casting de actorie.

Modulul 5 (filme românești)  –  cursurile 33 – 40:

Studiem regizorii români: Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Nae Caranfil, Cristian Mungiu și lucrările lor. Continuăm construcția de personaj pentru secvența de film – prin tehnica interviu de personaj. Faci studiu pe conceptul de realism psihologic în filmul românesc. Înveți ce înseamnă film noir, film de gen, film de autor. Înveți să faci un selftape pentru casting-uri internaționale.

Modulul 6  –  cursurile 41 – 48:

Lucrăm pe secvențe din filme consacrate sau pe secvențe construite de tine și colegii tăi, începem montajul la showreel-ul tău, astfel încât la final  să ai un montaj cu tine din secvențele lucrate la modulele anterioare.

Pentru noi totul se face în primul rând cu și din pasiune, acestea sunt rezultatele noastre și unele dintre proiectele de care suntem foarte mândri:

  • 43 de grupe de actorie teatru și 3 de actorie film;
  • 30 de spectacole premieră scrise de cursanți și susținute pe scenele teatrelor noastre partener: UnteatruGodot Cafe TeatruTeatrul de Artă și alții;
  • Am produs și lansat două filme de scurtmetraj pe care le-am înscris în festivaluri de film;
  • Am fost coproducători la filmul de lungmetraj Ilegitim, premiat la Festivalul Berlinale 2016.

Te așteptăm la cursul de actorie film! Intră pe link pentru mai multe detalii: https://inlightcenter.ro/curs-actorie-film/#inscriere

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.