Skip to main content

În urma a cinci ani de cercetare și lucru cu actorii în InLight, am dezvoltat o programă care a fost croită atât în jurul tendințelor actuale ale actoriei de teatru, cât și a interacțiunii directe cu fiecare cursant care ne-a călcat pragul. Considerăm că programa noastră este una care a evoluat și va evolua permanent în funcție de tine, cel care creezi alături de noi. Ne place să considerăm că suntem un hub de cercetare care se lasă zilnic luat prin surprindere și care permite o evoluție activă a programei cursurilor.  

Deci, așa cum spuneam și ultima dată, vom povesti periodic despre cursurile noastre și conceptele de bază conținute în ele.

La fiecare curs învățăm o serie de concepte bine structurate și gândite de profii noștri. Acestea au la bază tehnici de psihologie pe care le îmbinăm cu tehnici de actorie. Toate jocurile și exercițiile pe care le facem au obiective bine definite, însă ne surprind întotdeauna plăcut nuanțele noi pe care elevii noștri le găsesc cu propria creativitate.

Cursul numărul doi se numește „Cunoașterea personalității – cunoaște-l pe celălalt ”. Aici desfacem în patru firul despre conceptul diferențele dintre mine și celălalt și ce spun acestea despre noi.

Știm deja că suntem diferiți și în același timp asemănători.

Asemănările și diferențele dintre noi se reflectă și în comunicarea noastră. Vă spuneam că ne naștem creativi. Creativitatea intervine în comunicarea dintre noi și o modifică, îi conferă unicitate, prin urmare, un mesaj de orice fel dintre doi oameni nu va fi niciodată transmis nealterat ci, dimpotrivă, va fi întotdeauna influențat de personalitatea unică a fiecăruia dintre ei. Dar hai să nu-i spunem „alterat”. Hai să-i spunem „transformat” și să ne obișnuim că în actorie nu există rău sau bine, alterat sau nealterat, ci doar diferit sau transformat.

Fiecare om este o sumă de contexte

Acesta e un alt concept foarte important pe care îl atingem în cadrul cursului numărul doi. Tu ești  rezultatul unor idei care au fost proiectate asupra ta mai mult sau mai puțin intenționat. În cursul doi învățăm să descoperim asta și s-o acceptăm în noi și în ceilalți.  În urma contextelor în care ne aflăm și comunicăm, fiecare dintre noi dobândește o anumită structură, așa cum o oală de ceramică poate fi prelucrată și pictată de artist, așa și noi ne transformăm sub influența mediului care ne înconjoară permanent. Așa-zisa judecată dreaptă pe care crezi că o emiți se evaporă sub prezumția contextului. Mai simplu spus: nu te judec, căci nu-ți știu conceptul. V-am amețit? Activitățile de învățare de la cursurile de actorie teatru sau film explică toate aceste lucruri folosindu-se de inteligența ta analitică și emoțională.

Te așteptăm și pe tine la InLight. Înscrie-te la curs pentru altfel de explicații! Pentru mai multe detalii intrați pe link-ul de aici: https://inlightcenter.ro/inscriere-cursuri-actorie-teatru-inlight/

Dacă vrei să citești detalii despre ce facem la primul curs intră aici: https://inlightcenter.ro/cum-este-primul-curs-de-actorie-teatru-la-inlight/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.