Skip to main content

În urma a cinci ani de cercetare și lucrul cu actorii – la InLight am dezvoltat o programă care a fost croită atât în jurul tendințelor actuale ale actoriei de teatru, cât și în urma interacțiunii directe cu fiecare cursant care ne-a călcat pragul. Considerăm că programa noastră este una care a evoluat și va evolua permanent în funcție de tine, cel care creezi alături de noi. Ne place să considerăm că suntem un hub de cercetare care se lasă zilnic luat prin surprindere și care permite o evoluție activă a programei cursurilor.  De azi înainte InLight și-a propus să-ți povestească periodic despre fiecare curs în parte.

Cursul numărul unu se numește „Cunoașterea personalității”. La fiecare curs învățăm o serie de concepte bine structurate și gândite de profii noștri. Acestea au la bază tehnici de psihologie binecunoscute pe care le îmbinăm cu tehnici de actorie. Toate jocurile și exercițiile pe care le facem au obiective bine definite, însă ne surprind întotdeauna plăcut nuanțele noi pe care elevii noștri le găsesc cu propria creativitate.

La primul curs studiem patru concepte principale:

1. Omul se naște la bază pozitiv – sunt studii care au atestat acest aspect de mult timp și anume că omul se naște cu un fond pozitiv și tot ceea ce adaugă ulterior prin procesul de învățare, se transformă, de fapt, în ceea ce numim personalitate. Deci, la bază, toți suntem pozitivi! 

2. În actorie orice faci trebuie să fie important – orice gest, acțiune, gând, dacă nu e important, nu are de ce să fie pe scenă. Deci al doilea concept – să acordăm importanță!  

3. Cei patru pași ai procesualității – în viață, când trebuie să îndeplinim o sarcină, nu ni se cere apoi să povestim, să arătăm toți pașii sau procesul prin care am ajuns la finalizarea acelei sarcini. În actorie e fix invers: vrem să vedem procesualitatea, mai exact cei patru pași ai acesteia. 

4. Nimănui nu-i place să întrerupă jocul – s-a dovedit științific că ne naștem cu dorința de a ne juca și de a fi creativi. Creativitatea face parte din genele noastre, deci hai să profităm de asta!

 

Vă așteptăm la InLight, să vedeți și în practică despre ce este vorba, pentru că, nu-i așa, „practica ne omoară”! Pentru mai multe detalii intrați pe link-ul de aici: https://inlightcenter.ro/inscriere-cursuri-actorie-teatru-inlight/

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.