Skip to main content

În urma a cinci ani de cercetare și lucru cu actorii în InLight, am dezvoltat o programă care a fost croită atât în jurul tendințelor actuale ale actoriei de teatru, cât și a interacțiunii directe cu fiecare cursant care ne-a călcat pragul. Considerăm că programa noastră este una care a evoluat și va evolua permanent în funcție de tine, cel care creezi alături de noi. Ca  hub de cercetare ne place să considerăm că ne lăsăm zilnic luați prin surprindere permițând astfel o evoluție activă a programei cursurilor.

Vom povesti periodic despre cursurile noastre și conceptele de bază conținute în ele pentru a împărtăși cu voi o parte din esența lor, deoarece nu credem în sistemul concurențial dintre noi, ci în cel complementar.

La fiecare curs învățăm o serie de concepte bine structurate și gândite de profii noștri. Acestea au la bază tehnici din actoria modernă. Toate jocurile și exercițiile pe care le facem au obiective bine definite, însă ne surprind întotdeauna plăcut nuanțele noi pe care elevii noștri le găsesc cu propria creativitate.

Cursul numărul trei se numește lucrul în echipă. Aici dezvoltăm conceptul lucrul în echipă în actoria de teatru. Acesta este unul dintre cele mai importante concepte și care îi privește pe toți membrii unei trupe de actorie.

Scopul comun și concentrarea pe aceasta este cheia succesului. Atunci când are de îndeplinit o sarcină în echipă, fiecare dintre noi își face niște calcule, conștient sau subconștient. Acestea îi vizează pe toți cei implicați în proces. În momentul în care fiecare se concentrează pe scop și atingerea lui, intervine gândirea matematică la comun, ca la albinuțe, spunem noi, și fiecare ghidat de subconștient trasează și pune în aplicare tot ce are de făcut, formând de fapt o prognoză determinată de asemănarea formulei matematice pe care a elaborat-o fiecare dintre cei implicați. Asta e posibil pentru că în acel moment dezvoltăm gândirea la comun – elementul care definește cel mai bine acest concept și pe care îl avem cu toții în noi mai mult sau mai puțin latent.

Încrederea care se creează este al doilea element rezultat și fără de care nu se poate realiza o gândire la comun. Încrederea se formează datorită credinței mele că ești și tu acolo. Știu că îți faci treaba. Am trecut printr-o serie de experiențe împreună și știu că avem același scop la care ne concentrăm, deci hai să-l ducem la îndeplinire.

Activitățile de învățare de la cursurile de actorie teatru sau film explică toate aceste lucruri folosindu-se de inteligența ta analitică și emoțională care se manifestă la nivel conștient și subconștient.

Te așteptăm și pe tine la InLight! Înscrie-te la curs pentru a aprofunda și aplica toate aceste concepte și multe altele! Pentru mai multe detalii intrați pe link-ul de aici: https://inlightcenter.ro/inscriere-cursuri-actorie-teatru-inlight/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.