Skip to main content

„Ilegitim”, primul proiect de lungmetraj finalizat, este și un succes răsunător pentru echipa Inlight. Dintre participările acestuia la festivaluri cunoscute în lumea cinematografiei menționăm: Berlin, secția Forum unde a și câștigat premiul C.I.C.A.E. Award, Vilnius International Film Festival, Istanbul Film Festival, IndieLisboa International Film Festival, Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, Jeonju International Film Festival etc.

„Totul a început cu o piesă de teatru pe care o scrisesem într-un workshop cu elevii de la școală. Am scris pentru ei pentru că își doreau acest lucru. Noi de obicei nu facem așa, ci creăm personaje care stau în diferite situații. Noi le dăm niște scopuri pe scenă, înregistrăm și așa scriem piesa. Redactăm ce s-a înregistrat și mai lucrăm un pic ca să fie ori mai teatral, ori mai filmic. În cazul de față nu a fost așa, pur și simplu am scris o piesă de teatru, după care am venit cu personajele la Adrian Sitaru. Lui i-au plăcut foarte mult și a zis că vrea să le păstreze, dar că ar trebui să încercăm să schimbăm un pic mai mult situațiile. Sincer, ideea incestului a venit de la Adrian Titieni. Noi am construit pe baza acestor personaje nu neapărat un scenariu, ci niște situații care au ajuns să aibă întâietate în film.
Într-adevăr, am scris un scenariu întreg pentru CNC (Centrul Național al Cinematografiei), dar a fost strict ca să avem o bază. Scenariul era foarte asemănător cu ce s-a întâmplat la filmări, dar nu atât de cărnos în cazul situațiilor și interacțiunilor umane.” Un fragment din ultimul articol despre întregul subiectul un interviu cu Alina Grigore complet aici.

Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și încurajări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.