Skip to main content

În urma a șase ani de cercetare și lucrul cu actorii în InLight, am dezvoltat o programă care a fost croită atât în jurul tendințelor actuale ale actoriei de teatru, cât și a interacțiunii directe cu fiecare cursant care ne-a călcat pragul. Considerăm că programa noastră este una care a evoluat și va evolua permanent în funcție de tine, cel care creezi alături de noi. Ca  hub de cercetare ne place să considerăm că ne lăsăm zilnic luați prin surprindere permițând astfel o evoluție activă a programei cursurilor.  

Vom povesti periodic despre cursurile noastre și conceptele de bază conținute în ele pentru a împărtăși cu voi o parte din esența lor.

La fiecare curs învățăm o serie de concepte bine structurate și gândite de profii noștri. Acestea au la bază tehnici din actoria modernă. Toate jocurile și exercițiile pe care le facem au obiective bine definite, însă ne surprind întotdeauna plăcut nuanțele noi pe care cursanții noștri le găsesc prin propria creativitate.

Cursul numărul cinci se numește lucrul cu obiectul.

În acest curs abordăm ideea de lucru cu obiectele din scenă, de la cele pe care le poți avea asupra ta și până la obiecte de decor, un scaun, o masă etc., orice obiect este important pentru că are o poveste, are o istorie, așa cum orice obiect din viața noastră este legat de noi printr-o poveste. Principiul dramaturgic, al armei lui Cehov spune că: “Orice obiect care apare într-o scenă trebuie să fie necesar, iar dacă nu este, nu are ce căuta acolo. De exemplu: dacă în primul act al unei piese apare o armă, până în ultimul act ea trebuie să tragă.”

Cehov numește asta ca fiind un principiu necesar, deoarece nu este normal să faci “promisiuni”, cu introducerea în scenă a unui element fără importanță, pe care nu le poți ține. Exercițiile din acest curs solicită creativitatea cursanților deoarece, pe rând, aceștia vor găsi/atribui calități inedite unor obiecte “banale”. Acesta și alte exerciții vor contura importanța obiectului pe scenă. Asumarea acestui concept este foarte importantă pentru că în actorie lucrăm cu obiecte concrete nu imaginare.  

Cu toții iubim poveștile, de aceea vă mai spun ca acest curs se termină cu o poveste, dar mai multe vă las să descoperiți la curs!

Dacă după acest curs veți privi cu alți ochi obiectele din viața voastră ne-am atins scopul și ați înțeles despre ce este vorba în lucrul cu obiectul în actorie.

Activitățile de învățare de la cursurile de actorie teatru sau film explică toate aceste lucruri folosindu-se, în primul rând, de inteligența ta creativă, analitică și emoțională care se manifestă la nivel conștient dar și subconștient. Scopul nostru este “să te scoatem la suprafață” și să explorăm frontierele spiritului uman împreună cu tine prin actorie!  

Te așteptăm și pe tine la InLight! Înscrie-te la cursuri de actorie teatru sau cursuri de actorie film pentru a aprofunda și aplica toate aceste concepte și multe altele! Pentru mai multe detalii intrați pe link-ul de aici:

https://inlightcenter.ro/inscriere-cursuri-actorie-teatru-inlight/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.