Skip to main content

I

Luni, 20.03.2017, de la ora 20:50, grupa The Pianist va susține primul său examen din cadrul cursurilor InLight – examenul Toddler. Vă așteptăm să-i vedeți și să îi încurajați la sediul nostru din strada Occidentului, nr. 33, cu rugămintea de a ajunge cu aproximativ 15 minute înainte de începerea examenului pentru a ocupa locurile în sală din timp.

The Pianist este formată din personalități calde și deschise. Toți sunt determinați și foarte dornici să învețe conceptele de actorie prin metoda școlii noastre, adică prin joc și joacă. Deschiși și veseli, au format o echipă echilibrată și bine unită încă de la început. Bun venit grupei The Pianist  în povestea InLight!

Prin intermediul acestui examen vom verifica cunoștințele pe care membrii grupei le-au acumulat până acum și vom discuta conceptele de bază ale actoriei. Examenul va fi alcătuit din trei părți principale:

  • încălzirea fizică și vocală;
  • exerciții/jocuri din cursurile 1-14;
  • prezentarea unor scene învățate și repetate la cursurile 7-10.

La final vom avea sesiune de feedback, discuții și analiză.

 

Mai multe detalii despre grupă în link-ul de mai jos:

https://inlightcenter.ro/portfolio/grupa-the-pianist/

 

II

Marți, 21.03.2017, în cadrul Galei Premiilor Gopo, proiectul de actorie film de lungmetraj Ilegitim  – realizat în colaborare cu școala de actorie InLight în toamna anului 2015 și câștigător al premiului C.I.C.A.E. în cadrul Festivalului de film de la Berlin, Berlinale 2016 – este nominalizat la următoarele categorii:

  • „Cel mai bun regizor”

Au fost nominalizaţi:  Adrian Sitaru („Ilegitim”), Cristian Mungiu („Bacalaureat”), Cristi Puiu („Sieranevada”), Bogdan Mirică („Câini”) şi Radu Jude („Inimi cicatrizate”).

  • „Cea mai bună actriţă în rol principal”

Nominalizări: Alina Grigore („Ilegitim”), Medeea Marinescu („03.ByPass”), Dana Dogaru („Sieranevada”), Maria Drăguş („Bacalaureat”) sau de Rodica Lazăr („Orizont”).

  • „Cel mai bun actor în rol secundar”

Nominalizări: Adrian Titieni pentru rolul din lungmetrajul lui Adrian Sitaru, „Ilegitim”, Vlad Ivanov („Câini”), Şerban Pavlu („Inimi cicatrizate”), Petre Ciubotaru („Bacalaureat”) şi Sorin Medeleni (răposatul actor din „Sieranevada”).

 

Felicitări și mult succes în continuare echipei Ilegitim!

Mai multe detalii despre film și premiile Gopo în link-urile de mai jos:

https://inlightcenter.ro/ilegitim-nominalizat-la-premiile-gopo-2017/

https://www.facebook.com/PremiileGopo/

https://www.facebook.com/ilegitim/

 

III

În săptămâna ce tocmai se încheie, grupele de actorie teatru avansați Sex, Lies and Videotape și Fire At Sea au pornit studiul pe dramaturgia și tehnica de actorie cehoviană, aceasta fiind ultima etapă de lucru înainte de a începe repetițiile pentru piesele pe care fiecare grupă le va pune în scenă. La cursul de actorie teatru avansați grupele pun în scenă o piesă de autor și lucrează cu tehnici de actorie specifice cum sunt: construcția de personaj, gestul și istoria psihologică a gestului etc.

Înainte de aceasta însă vor avea examen din Anton Pavlovici Cehov, considerat unul dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii, deci o etapă extrem de importantă pentru studiul oricărui actor dar despre asta mai multe detalii la momentul potrivit.

Vă invităm să-i urmărim în continuare și să ne bucurăm alături de ei. Suntem convinși că de aici înainte vom avea parte doar de surprize actoricești minunate din partea lor!

 

http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/lui-cehov

 

 

Echipa InLight!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.