Skip to main content

Dragi iubitori de actorie și artă,

InLight vă invită la InLight Theater Festival 2016, ediția întâi, primul festival de teatru cu actori neacreditați.

InLight Theater Festival va fi organizat în perioada 7-18 Noiembrie la UnTeatru unde vor fi puse în scena 10 spectacole. Producții ale școlii de actorie InLight, șapte dintre acestea sunt piese scrise chiar de protagoniști, ca urmare a cursului de Actorie InLight Începători. Trei dintre spectacole au la bază texte consacrate și sunt rezultatul cursului de Actorie InLight Avansați.

Festivalul va avea un juriu format din:

  • Anca Maria Colțeanu (președintele juriului), este regizor de teatru și televiziune. A absolvit Facultatea de Regie Teatru la clasa Cătălinei Buzoianu,  în cadrul UNATC I.L. Caragiale București în 1998. A făcut 38 de spectacole de teatru și a participat la numeroase festivaluri atât în țară cât și în străinătate. Dintre cele mai premiate și iubite spectacole ale ei meționăm aici: “Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, spectacol de debut cu care a urcat pe scena premiilor UNITER, ”Prințul din lacrimă, dupa M. Eminescu, C. Castaneda și Boris Vian- Teatrul Tineretului Piatra Neamț, “Alchimistul”, dupa Paulo Coelho – Teatrul Odeon sau “Lecția” de Eugen Ionescu. În ultimii 10 ani a lucrat în mod special în televiziune ca regizor a mai multe emisiuni de divertisment și seriale de televiziune pentru postul PRO TV dar și ca lector universitar la catedra de actorie. Spectacolele ei le puteți vedea în prezent la Teatrul Nottara, Teatrul Luni de la Green Hours și în curând la Teatrul Metropolis.
  • Mircea Gheorghiu – conferențiar universitar în cadrul UNATC la catedra Arta Actorului. A absolvit secția Actorie la clasa profesorului Ion Cojar, în 1994. Actor de film, teatru și televiziune, a jucat pe scenele Teatrului Mic, Teatrului Odeon, La Teatrul Național București, Teatrul Național Craiova și altele.  De la terminarea Academiei de Teatru și Film a fost preparator universitar la Catedra de Artă a actorului și Vorbire scenică, apoi asistent universitar și din anul 2005 este conferențiar universitar la Catedra Arta actorului. El este principalul continuator al metodei  Ion Cojar  în pedagogia artei actorului.
  • Ioana Flora – actriță de film, teatru și televiziune, Ioana Flora a debutat într-unul dintre rolurile principale din Marfa și banii (regia: Cristi Puiu), alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, primul lungmetraj din cinematografia românească actuală selectat de Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2001, în cadrul prestigiosului program Quinzaine des Réalisateurs.Mai târziu, Ioana avea să primească unul dintre cele mai apreciate premii ale industriei internaționale de film: Premiul pentru Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Salonic, pentru rolul din Pescuit sportiv (regia: Adrian Sitaru, 2007). În teatru, Ioana Flora a debutat la Piatra Neamț, în regia lui Vlad Mugur și a jucat în teatre de stat, independente sau în spații neconvenționale pentru piese de teatru din București și din țară.
  • Alex Buescu – actor de teatru și film, a absolvit Universitatea Hyperion secția Actorie. In 2003, după un casting organizat de Talent Works Agency, tanarului Alex Buescu i-a fost acordat un mic rol in filmul britanic Gunpowder, Treason & Plot (2004) (TV), In regia lui Gillies MacKinnon. A experimentat și lucrat diverse spectacole de performance art. Îl puteți urmări în spectacolul Opiniile unui clovn la Teatru LUNI de la Green Hours în cadrul Festivalului National de Teatru Independent.
  • Diana Bădica – scriitor, a debutat în proză în 2012 cu romanul colectiv Moș Crăciun&Co (Editura Art), roman scris de 53 de autori și tipărit în 9 ore 5 minute și 8 secunde, performanță pentru care a intrat în Cartea Recordurilor. În 2014 în poezie cu volumul Enșpe mii de dimineți (Editura Casa de Pariuri literare), poemele sale fiind considerateo poezie a pașilor mărunți (T.S. Kasis). A publicat articole și proză scurtă în Dilema veche, Decât o Revistă, Observator cultural și Iocan. Diana este de asemenea și absolventa a școlii InLight Centrul de Creație – secția actorie, cu grupa Mușchetarii.

Juriul va acorda premii în cadrul festivalului la următoarele categorii:

  • Cel Mai Bun Spectacol Începători/ Cel Mai Bun Spectacol Avansați
  • Cel Mai Bun Actor/Cea Mai Bună Actriță Începători – Cel Mai Bun Actor/Cea Mai Bună Actriță Avansați
  • Cel Mai Original Text Începători
  • De asemenea vom avea și un premiu al publicului intitulat ”Premiul Carisma”, acordat prin votul publicului celui mai bun spectacol din festival.

 

Vă așteptăm!

Echipa InLight!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.