Skip to main content

În urma a șase ani de cercetare și lucrul cu actorii, la InLight am dezvoltat o programă care a fost croită atât în jurul tendințelor actuale ale actoriei de teatru, cât și a interacțiunii directe cu fiecare cursant care ne-a călcat pragul. Considerăm că programa noastră este una care a evoluat și va evolua permanent în funcție de tine, cel care creezi alături de noi. Ca hub de cercetare ne place să considerăm că ne lăsăm zilnic luați prin surprindere, permițând astfel o evoluție activă a programei cursurilor.  

Vom povesti periodic despre cursurile noastre și conceptele de bază din ele pentru a împărtăși cu voi o parte din esența lor.

La fiecare curs învățăm o serie de concepte bine structurate și gândite de profii noștri. Acestea au la bază tehnici din actoria modernă. Toate jocurile și exercițiile pe care le facem au obiective bine definite, însă ne surprind întotdeauna plăcut nuanțele noi pe care cursanții noștri le găsesc prin propria creativitate.

Cursul numărul șase se numește lucrul cu spațiul.

În acest curs abordăm ideea de lucru cu spațiul în scenă și cum ne raportăm la el. În actorie ca și în viață distanțele emoționale creează distanțe fizice și invers. Fiecare dintre noi are un spațiu personal diferit ca dimensiune, în funcție de fiecare situație. De asemenea, făcând referire la actorie, spațiul personal diferă în funcție de fiecare personaj pe care îl ai „în dotare”. 

Un alt concept – pe care și noi la InLight îl predăm – este că publicul există sau scena nu are patru pereți. Adică nu facem abstracție totală de public, deși nu interacționăm direct cu el. Acest concept ne ajută să menținem clară ideea de convenție prin care „bucătăria internă” a unui actor se menține sănătoasă și corectă.

Cu toții iubim poveștile, de aceea vă mai spun că acest curs se termină cu o poveste, dar mai multe vă las să descoperiți la curs!

Dacă după acest curs veți privi cu alți ochi spațiul sau spațiile din viața voastră, ne-am atins scopul și ați înțeles despre ce este vorba în lucrul cu spațiul în actorie.

Activitățile de învățare de la cursurile de actorie teatru sau film explică toate aceste lucruri folosindu-se, în primul rând, de inteligența ta creativă, analitică și emoțională care se manifestă la nivel conștient dar și în subconștient. Scopul nostru este „să te scoatem la suprafață” și să explorăm frontierele spiritului uman împreună cu tine prin actorie!  

Te așteptăm la InLight!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.