Skip to main content

Unul dintre cele mai curajoase proiecte demarcate de Inlight face dovada calității: lungmetrajul independent „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru va avea premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, BERLINALE FORUM. Cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc luna viitoare, în perioada 11-21 februarie 2016.

Premiera națională va avea loc pe data de 18 martie 2016.
„Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, Adrian Iacov dar și peste 20 de actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight printre care: Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
„Ilegitim” este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, „subiect despre care se discută foarte puțin însă există cercetări de specialitate numeroase”, declară Adrian Sitaru.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșcă, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
„Ilegitim” este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv”(2008), „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011) și „Domestic” (2012), producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: „Valuri” (2007), „Lord” (2009), „Colivia” (2010), „Chefu’” (2012), „Artă” (2014), „Excursie” (2014).
Secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute. Producțiile care pot fi vizionate în această categorie sunt considerate a fi la granița dintre artă și cinema.

„Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia Damned Films Franța si InLight cu sprijinul Altex și HBO România.
Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.